375 g (½ bundt) rabarber
½ vaniljestang
100 g sukker
2 ½ dl piskefløde
50 g hakket god hvid chokolade + evt.
lidt ekstra til pynt
Skær rabarberstilkene i mindre stykker, flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog rabarber, vaniljekorn og -bælg med sukker ved svag varme i cirka 10-15 minutter, til rabarberne er udkogte.
Kog dem uden låg, hvis der dannes meget saft, så mosen ikke bliver for tynd.
Rør rundt undervejs.
Tag vaniljestangen op, køl mosen af og opbevar den i køleskabet, til den skal bruges.
Ved servering:
Pisk fløden til skum og vend den og den hakkede chokolade i rabarbermosen.
Server desserten i glas eller skåle.
Pynt evt. med lidt ekstra hakket, hvid chokolade.
Tips: Desserten kan opgraderes, hvis du serverer marengskager til eller laver en stor marengslagkage/bund, hvor skummet bruges som creme.