150 g mandler
150 g smør
75 g sukker
1 æg
125 g hvedemel
Fyld:
450 g rabarber
50 g sukker
½-1 spsk hakket syltet ingefær
1 spsk ingefærsirup
1 tsk Maizena
50 g finthakkede mandler til bagningen
Sauce:
250 g rabarber
100 g sukker
½ dl sød hvidvin
Hak mandlerne meget fint og rør dem med smør og sukker.
Rør ægget i og bland melet i.
Skyl og rens rabarberne og skær dem i tynde skiver.
Kom dem i en skål og bland dem med sukker, ingefær, ingefærsirup og Maizena.
Fordel ⅔ af dejen i en smurt springform.
Læg rabarberblandingen på og kom resten af dejen over i små klatter. Drys mandler over.
Bag kagen ca. 50 min. ved 175°C på midterste rille.
Sigt flormelis over.
Sauce:
Rens og skyl rabarberne og snit dem.
Bland rabarber, sukker og vin i en gryde.
Kog det ca. 5 min. og gnid det gennem en sigte.
Lad saucen blive kold og server den til rabarberkagen.