Fyld:
500 g rabarber
125 g mandler
200 g sukker
4 æggehvider, gerne pasteuriserede
Dej:
150 g smør
150 g sukker
3 spsk vaniljesukker
1 knivspids havsalt
4 æggeblommer, pasteuriserede
225 g hvedemel
3 tsk bagepulver
6 spsk letmælk
A. Rør smør, sukker, vaniljesukker og saltet sammen til det bliver en blød og cremet masse.
Tilsæt nu en æggeblomme, hvorefter der røres.
Gentag processen til alle æggeblommerne er blandet i.
Rør nu hvedemelet, bagepulveret og letmælken i lidt ad gangen.
B. Smut og hak mandlerne i små stykker.
Skær de rå rabarber i små stykker.
C. Pisk nu æggehviderne til de er stive.
Tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker.
Bland nu mandler og rabarber i æggehvide massen.
D. Hæld dejen i en passende form og fordel æggehvide massen oven på.
Bages ved 180°C i 45 min.
Tips: Kan du ikke få rabarber, kan du evt. bruge jordbær eller hindbær i stedet.
Ja du kan faktisk bruge alle slags frugter til denne kage. Også æbler eller pærer. Bruger du æbler kan der tilsættes kanel i stedet, men det er jo meget en smagssag.