375 g rabarber
300 g rabarber til saft
140 g sukker
15-20 mynteblade, snittet fint
2 blade husblas
Skær de 375 g rabarber i mindre stykker på tværs. Kør resten gennem saftpressen. Fjern det grå skum der lægger sig på toppen.
Bland rabarberstykker med sukker, lad dem trække 30 minutter. Bag i ovnen ved 175 º til rabarberne er møre og sukkeret er helt opløst. Rør rundt et par gange undervejs. Tilsæt mynten et par minutter før rabarberne tages ud. Si saften fra. Smelt husblasen i 2 spsk varm saft. Bland med den pressede saft og tilføje så fraset saft til i alt 1 ¾ dl Justér evt. med sukker. Brug overskydende saft til saftevand - eller i flødeskum. Fordel blandingen i individuelle forme beklædt med husholdningsfilm (polyætylen). Stil koldt 3-4 timer til geléerne forsigtigt kan vendes ud.