Desserten er en
lækker fool med rabarber. Fool er en klassisk engelsk dessert, som består af en
frugtkompot vendt med en kogt creme. Moderne opskrifter erstatter gerne den
kogte creme med flødeskum og det har vi også gjort her.
Arbejdstid: 25 min.
Kogetid: ca. 15 min. 4 personer
#
300 g rabarber
125 g sukker
1½ dl hvidvin eller
vand
2 dl piskefløde
evt. lidt flormelis
Pynt: citronmelisse
*
1. Rens rabarberne
og skær dem i små stykker.
Kog dem forsigtigt i
nogle min. med sukker og vin eller vand ved svag varme.
Hæld kompotten i en
skål og sæt den i køleskab.
2. Pisk fløden til
blødt skum. Vend rabarberkompotten sammen med flødeskummet med let hånd og smag
evt. til med flormelis.
Fordel desserten i 4
glas og sæt dem i køleskabet indtil servering.
Pynt med
citronmelisse ved servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin