En ægte dansk
sommerklassiker her i luksusudgave med masser af bær. Brug de bær, du har små
rabarberstykker er også velegnede.
4-6 personer. Arbejdstid:
30 min. Kogetid: 10 min.
#
1 stang vanilje (se
Tips)
200 g sukker
200 g ribs
200 g solbær
500 g jordbær
500 g hindbær
Tilbehør: fløde,
syrnet fløde eller flødeis
*
Flæk vaniljestangen,
og skrab kornene ud.
Mos vaniljekornene
sammen med sukker, og kom det i en gryde sammen med vaniljestangen og 1 dl
vand.
Giv det et opkog.
Skyl og rib ribs og
solbær.
Kom dem i gryden, og
kog det igennem under omrøring, til bærrene er let bristet ca. 5 min.
Skyl og nip
jordbærrene, og skær store bær i halve eller kvarte.
Vend dem i gryden,
og giv det et opkog.
Tilsæt hindbær, og
lad det akkurat koge op igen.
Hæld straks grøden i
en stor skål, og lad den blive kold.
Server grøden med
kold fløde, syrnet fløde eller is.
TIPS: Erstat evt
vanilje med fintrevet citronskal eller et stykke hel kanel.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin