Logo

Rødgrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 6 personer

250 g ribs
250 g hindbær
200 g rabarberstilke
1 l vand
1 tsk calciumklorid 40%
ca. 200 g melis
kartoffelmel

1. Rabarberstilkene skylles, skæres i stykker og sættes over at koge i vandet sammen med de skyllede ribs og hindbær. Saften sies, måles og kan tilsættes calciumklorid. Sukker og jævning tilsættes.

2. Til jævning af frugtgrød anvendes i almindelighed kartoffelmel eller majsmel. Fremgangsmåden er dog lidt forskellig. I alle tilfælde udrøres melet med ca. 25 dl af den kolde saft. Saften hvori sukkeret er blandet, bringes i kog, gryden tages af ilden, og kartoffelmelsjævningen hældes i den kogende saft under stadig piskning. Majsmeljævningen koger med saften i ca. 5 min. Til 3 dl af saften bruges 20 g kartoffelmel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.674 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her