for 6 personer.
Skræl og halver 12 gode Æbler, afskær Blomst, Stilk og Kærnehus og kog dem som til Kompot med ganske lidt Vand, Vin og Sukker. Smør et Gratinfad eller en Kageform godt med Smør og nedlæg Æblestykkerne i Fadet med den stærkt indkogte Sirup over. Kog en Creme af 3 Pægle sød Mælk, 5 Æggeblommer, rørte med 35 Kvint stødt Melis og en god Spiseskefuld Flormel. Creme, hvori der er Hvedemel, maa altid staa paa Kogepunktet, før den løftes af Ilden. ¼ Pd. fint hakkede eller stødte Mandler og de piskede Hvider røres i Cremen, før denne hældes i Formen over Æblerne. Bedst er det, om Cremen kan være lidt afsvalet, forinden Hviderne røres i den. Bages 1 Time.
Flødeskum kan lægges som Pynt paa Kagen.