6 dl vand
½ dl citronsaft
225 g perlesukker
8 pærer
kornene af 1 stang vanilje
5 æggeblommer
6 dl piskefløde
1 sjat Kirsch el. cognac
Karamel:
75 g sukker
1 ½ dl piskefløde
Pynt:
Små friske kviste mynte
Bring vand, citronsaft og sukker i kog og lad det koge kraftigt uden låg i
2 min.
Skræl pærerne og skrab det grønne af stilkene - forsigtigt, så de
ikke brækker af.
Kom pærerne i sukkerlagen, læg låg over og bring dem i kog.
Skru ned, når de koger, og lad dem koge sagte under låg i 15 min.
Sluk og lad pærerne stå under låg, til de er kolde.
Tag dem op på et fad og stil dem i køleskabet med film over.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom det i sukkersiruppen, bring den i kog og lad det koge hraftigt uden
låg til en tynd sirupsagtig konsistens.
Pisk den spilkogende sirup i æggeblommerne.
Pisk til en let og luftig masse.
Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i æggecremen.
Fyld iscremen i en metalform og stil den straks i fryseren.
(Kan laves dagen i forvejen).
Smelt sukkeret til karamel, hæld fløden i og lad det koge kraftigt, til en
tyk cremet konsistens. Køl af.
Tag de kolde pærer ud og pynt med karamellen.
Anret isen i kugler.
Brug en pære til hver portion, pynt med mynte og server straks.