Pandekager er nemme.
De kan spises morgen, middag og aften og både med fyld fra det salte og søde
køkken - hvis du vil fylde dine pandekager med andet end is og sukker, så
undlader du bare sukker og vanilje i opskriften. Pandekager kan sagtens laves
uden æg - og stadig være drønlækre.
Tilberedningstid: 25
min. 4 pers. Opskriften giver cirka 10 pandekager.
# Ingredienser
250 g hvedemel
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
evt lidt kardemomme
7 dl mælk
50 g smør (25 g til
dej, 25 g til panden)
* Tilberedning
Smelt smørret ved lav
varme i en gryde
Kom mel, sukker,
vanilje, bagepulver, salt og evt lidt kardemomme i en skål.
Bland det sammen.
Bland mælken i det
smeltede smør.
Smør og mælk hældes
lidt efter lidt i melblandingen og piskes sammen løbende.
Når dejen har en
ensartet og blød konsistens, varmes en pande med en klat smør på middelhøj
varme på komfuret.
Når smørret bobler og
er gyldent, hælder du lidt af dejen på panden.
Lav evt. en lidt
mindre pandekage først, så du kan smage, om dejen er, som den skal være. Justér
dejblandingen med ekstra mælk, mel eller sukker, alt efter hvad du synes.
Bag pandekagerne – og
spis dem med is, syltetøj, Nutella eller bare drysset med sukker.
Se alle opskrifter for børnekokke