4 cov.
Pære;
4 stk Conference pære
200 g Ahorns sukker
5 g Hvid darjeeling (pulveriseret)
Pæren skrælles og skæres i tynde skiver. I et ovnfast fad lægges pære, ahorns sukker og hvid darjeeling a la lasagne og dækkes med alufolie. Nu skal pæren bages ved 120º c i ca. 4 timer indtil den er helt mør. Den afkøles og skæres i passende størrelse.
Hvid darjeeling mousse;
15 g Hvid darjeeling
¼ ltr. Sødmælk
¼ ltr. Piskefløde
70 g Æggeblommer
100 g Ahorns sirup
2 g Husblas
Hvid darjeeling, sødmælk og piskefløde bringes i kog, imens piskes ahorns sirup og æggeblommer til en luftig snap. Når væsken koger tilsættes snapsen og cremen legeres til ca. 80ºc, hvorefter cremen afkøles under omrøring og sigtes. Mens cremen stadig er lun tilsættes den udblødte husblas. Når cremen er fuldstændig kold, kommes den på de meget populære zifon flasker og gives 2 patroner.
Kakaosorbet;
1 ltr. vand
200 g sukker
70 g honning
190 g kakao pulver
170 g chokolade 67%
Vand, sukker, honning og kakao bringes i kog i ca. 1 min. hvorefter chokoladen tilsættes og sorbeten afkøles. Når kold køres den på ismaskinen. Nemmere kan det ikke være…