Logo

Nem jordbærtærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nem jordbærtærte

 

Med færdigkøbt dej og en kold pisket creme er denne skønne tærte hurtigt sat på bordet.

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (1 tærte til 4-6 personer)

 

#

1 rulle butterdej (ca. 200 g)

1 æg

1 spsk sukker

1½ dl piskefløde

1 dl cremefraiche 38%

½ stang vanilje

2-3 spsk flormelis

500 g friske jordbær

*

 

Tænd ovnen på 220 °C.

Rul butterdejen ud på bordet og skær 4 strimler, ca. 1 cm brede, af fra den korte ende.

Prik det store dejstykke med en gaffel og læg det på en bageplade med bagepapir.

Pensl med sammenpisket æg.

Skær strimlerne til og læg dem som en kant hele vejen rundt på dejstykket.

Pensl igen med æg og drys med sukker.

Sæt tærtebunden midt i ovnen, tryk evt. bunden lidt ned efter de første 5 min. og lad den bage i alt ca. 20 min.

Sæt tærtebunden til afkøling på en rist.

 

Pisk fløde og cremefraiche sammen med vaniljekorn og flormelis, til det bliver tykt og cremet.

Fordel det på den afkølede tærtebund.

Rens jordbærrene og læg dem tæt på cremen (skær store bær i mindre stykker).

Server straks.

 

Tips: I stedet for selv at bage tærtebunden, kan du evt købe en færdigbagt tærtebund, men ligeså god bliver den ikke. 


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.522 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her