Med færdigkøbt dej og en kold pisket creme er denne skønne
tærte hurtigt sat på bordet.
Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (1
tærte til 4-6 personer)
#
1 rulle butterdej (ca. 200 g)
1 æg
1 spsk sukker
1½ dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38%
½ stang vanilje
2-3 spsk flormelis
500 g friske jordbær
*
Tænd ovnen på 220 °C.
Rul butterdejen ud på bordet og skær 4 strimler, ca. 1 cm
brede, af fra den korte ende.
Prik det store dejstykke med en gaffel og læg det på en
bageplade med bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg.
Skær strimlerne til og læg dem som en kant hele vejen rundt
på dejstykket.
Pensl igen med æg og drys med sukker.
Sæt tærtebunden midt i ovnen, tryk evt. bunden lidt ned
efter de første 5 min. og lad den bage i alt ca. 20 min.
Sæt tærtebunden til afkøling på en rist.
Pisk fløde og cremefraiche sammen med vaniljekorn og
flormelis, til det bliver tykt og cremet.
Fordel det på den afkølede tærtebund.
Rens jordbærrene og læg dem tæt på cremen (skær store bær i
mindre stykker).
Server straks.
Tips: I stedet for selv
at bage tærtebunden, kan du evt købe en færdigbagt tærtebund, men ligeså god
bliver den ikke.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin