Panna cotta er en italiensk dessert. Panna cotta betyder
kogt fløde. Panna cotta er en slags fløderand/budding, der traditionelt laves
ved at koge fløde op med sukker og en smagsgiver, som traditionelt er vanilje.
Arbejdstid: 20 min.
Køletid: 3 timer Ikke fryse-egnet (4 personer)
#
½ liter sødmælk
75 g sukker
4-5 friske
mynteblade
1 tsk citronskal
(fintrevet)
ca. 2 spsk
citronsaft
4 blade husblas
50 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
Pynt:
4 topskud frisk
mynte
*
Kog mælken igennem
med sukker.
Tag gryden af varmen
og tilsæt citronskal og -saft sammen med hakket mynte.
Smag om smagen af
mynte er tilpas.
Læg husblas i blød i
koldt vand i 5 min.
Tryk vandet ud af
husblasbladene og smelt dem i den varme mælkeblanding.
Hæld i portionsglas
og stil dem i køleskab min. 3 timer.
Smelt chokolade og
fløde i en skål over vandbad og sæt en skefuld chokoladecreme på hvert glas med
mynte-panna cotta.
Pynt med friske
mynteblade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin