Arbejdstid: 20 min. Ikke fryse-egnede
(4 personer)
450 g udstenede svesker
ca. 50 g mandler eller 1 rulle marcipan på 85 g
Creme:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
2 spsk majsstivelse
2 ½ dl fløde
2 tsk vaniljesukker
Endvidere:
2 dl piskefløde
reven chokolade
Skold og smut mandlerne.
Kom en smuttet mandel eller et lille stykke marcipan i hver sveske.
Top dem op på et fad.
Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk majsstivelse i.
Bring fløden i kog.
Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes.
Hæld den tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.
Tag gryden fra varmen og pisk vaniljesukker i.
Lad cremen svale.
Fordel cremen over sveskerne.
Pisk fløden til skum og top den op over svesker og creme.
Kom reven chokolade over.