Logo

Mazarinkage med stikkelsbærkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mazarinkage med stikkelsbærkompot

 

Kagen er kompakt i konsistensen og skal serveres med kompot og/eller is.

Arbejdstid: 45 min. Bage/kogetid: 40 min. Fryseegnet. (10-12 stykker)

 

#

4 æg

200 g flormelis

1 usprøjtet citron (fintrevet skal)

200 g smør (blødt)

200 g ren rå marcipan (groftrevet)

200 g hvedemel

1 tsk bagepulver

¾ dl vand (eller mælk)

¾ dl citronsaft

75 g hele mandler med skind (finthakkede)

 

Stikkelsbærkompot:

125 g sukker

250 g stikkelsbær (rensede)

1 dl vand

1 stang vanilje (kornene)

 

Tilbehør: vaniljeis

*

 

Tænd ovnen på 175 °C.

Pisk æg, flormelis og citronskal til en tyk creme.

Pisk små klatter af smør i og tilsæt marcipan.

Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med vand og citronsaft.

Bland finthakkede mandler i dejen og kom den i en smurt springform.

Bag kagen i ca. 45 min, til den er gennembagt.

 

Stikkelsbærkompot: Smelt sukker til lys karamel i en tykbundet gryde.

Tilsæt stikkelsbær, vand og vanilje.

Rør ikke, før bærrene kommes i.

Kog i ca. 10 min, til bærrene er møre.

Server til kagen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.637 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her