Stikkelsbærfløden her er faktisk det somme som en fool !
Jeg synes bare, at "fløde" lyder bedre til denne dessert.
Beregnet til 4 personer.
Marengs:
3 æggehvider
170 sukker
½ tsk hyldeblomsteddike:
1 tsk Maizena majsstivelse.
Stikkelsbærfløde:
2 dl piskefløde
250 g søde stikkelsbær
100-300 g sukker efter behag
350 g blandede bær: fx jordbær, hindbær, brombær, solbær, ribs eller søde stikkelsbær
Stikkelsbærfløde: Kog stikkelsbærrene med sukker i ca, 5 minutter. Mos dem med en gaffel og afkøl kompotten i en times tid eller mere, Vend med pisket fløde,
Marengs: Forvarm ovnen til 150°,
Pisk æggehviderne stive med sukker hyldeblomsteddike og Maizena,
Lav en cirkel på ca, 20 cm i diameter på en bageplade med bagepapir
Fyld cirklen ud med de stiftpiskede hvider - kanten må gerne være lidt højere end resten!
Bag marengsbunden i ca, 1 time,
Fyld marengs'en med stikkelsbærfool og drys de "røde og sorte bær" over.