2 modne mangofrugter
1 appelsin (saften)
3 æggeblommer
125 g sukker
2 dl piskefløde
1 limefrugt
2 spsk orangelikør
5 bl husblas
Udblød husblasen i koldt vand.
Skær mangofrugterne igennem på langs.
Skræl tre af de halve mangofrugter og skær kødet i mindre stykker.
Kom ⅓ af mangokødet i en kasserolle med appelsinsaft, 1 spsk vand og
halvdelen af sukkeret.
Læg låg på og kog ved svag varme i ca. 10 minutter til en kompot.
Tag kasserollen af varmen.
Vrid vandet af husblassen og rør den i kompotten.
Kom resten af det rå mangokød i blenderen sammen med kompotten og
blend til en jævn puré.
Hæld pureen tilbage i kasserollen og tilsæt resten af sukkeret og
æggeblommerne.
Sæt det over på lavt blus og rør konstant til det tykner som en creme.
Cremen må ikke nærme sig kogepunktet.
Tag kasserollen af varmen (forsæt med at røre).
Afkøl cremen til den er lunken. Rør jævnligt.
Pisk fløden stiv med 1 tsk sukker og vend den i mangocremen sammen
med likøren og reven skal af halvdelen af limefrugten.
Fordel cremen i glas og stil koldt i 6-7 timer.
Pynt med den resterende ⅓ mango og lidt reven limeskal.