500 g svesker med sten
vand
mandler
4 dl fløde
½ stang vanilje
4 æg
½ dl sukker
80 g smør
½ tsk citronsaft
Læg sveskerne i blød og giv dem et opkog, så stenene kan tages ud.
Fyld i stedet for hver sveske med en smuttet mandel.
Læg dem i den gennemfugtede stegeso.
Pisk æggeblommerne sammen med vaniljekorn, sukker, citronsaft og
smørret, der er smeltet og afkølet lidt.
Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i dejen, som hældes over
sveskerne.
Bag desserten ved 170ºC i ca. 1 time, til æggemassen er stivnet.
Server kathrineblommekagen lunken eller kold med iskoldt flødeskum til.
Tips: Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende
anvendes til de søde ting.
De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i
en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.