Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 10min. Ikke fryse-egnet
150 g hvedemel
100 g smør
50 g sukker
2-3 spsk fløde
eller 1 æggeblomme
Creme:
2 ½ dl fløde (13%)
½ stang vanilje
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
250 g friske jordbær
Endvidere: flormelis
Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i.
Tilsæt fløde eller æggeblomme og saml dejen.
Rul den ud til to runde plader.
Prik dem med en gaffel og bag dem ved 175ºC i ca. 10 min.
Lad dem svale.
Creme:
Bring fløden i kog med den flækkede vanilje.
Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk majsstivelse i.
Hæld koghed fløde i æggemassen, mens der piskes.
Hæld det tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.
Tag gryden fra varmen og lad cremen svale.
Fisk vaniljen op.
Skær de fleste af jordbærrene i skiver og vend dem i den helt kolde creme.
Læg medaljen sammen med jordbærcreme.
Drys med flormelis og pynt med hele jordbær.