En lille "ting" som dessert.
Dej:
1,5 dl vand
80 g smør
10 g sukker
1 spsk frisk ingefær
1 knivspids køkkensalt
80 g hvedemel
3 æg
Pensling: 1 stk æggeblomme
Kompot:
150 g sukker
1 stk appelsin
1 stk lime
Pynt: 8 blade frisk mynte
Tilbehør: Kan fyldes med is eller creme efter smag.
Dej (profiterolles): Forvarm ovnen på 190°C.
Vand, smør, sukker, ingefær og lidt salt varmes op i en gryde.
Når det koger tilsættes hvedemel og det røres godt sammen med en træske.
Sluk for varmen og tilsæt æg et af gangen - Det første æg skal være rørt helt sammen med dejen før det næste tilsættes o.s.v.
Dejen skal være blød og skinnende når den er færdig.
Dejen fyldes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en smurt bageplade i kugler á ca. 5 cm. i diameter.
Kuglerne pensles med æg og bages i den forvarmede ovn i 16 -20 min.
Sluk for ovnen, men lad dem stå derinde med ovnlågen åben.
Karamelglasur: Smelt langsomt sukkeret i en lille gryde til det er helt karamelliseret og let brunt.
Så tilsættes citronsaft og -skræl (det kan godt sprøjte lidt).
Det koges sammen i ca. 3 min. stadig ved svag varme. Stilles til afkøling.
Når glasuren er afkølet hældes den over profiterolles.