4 pære (Clara Fries/ grev Molkte)
1 stang vanilje
4 dl vand
½ citron
200 g rørsukker
50 g nougat
50 g marcipan
4 pandekager
1 porre
Pærerne skrælles og kernehus trækkes ud fra bunden af.
Vand, sukker , citron og vanilje sættes over og koge op, og når sukkeret er opløst, tilsættes pærerne, der lige står i lagen uden at koge ca 12 minutter.
Derefter sættes det hele koldt, til lagen er afkølet.
( denne fremgangsmåde kan variere lidt i forhold til pærens modenhed.
Hård pære længere tid/moden pære mindre tid.)
Pærerne tages op, og overskydende lage tørres af.
Kernehuset stoppes ud med nougat, og bunden lukkes af med marcipan.
En smule af lagen fra pærerne koges op og heri pochers tynde lange strimler af porre, der lige koges næsten møre i lagen.
Pandekagen trækkes omkring pæren og lukkes med porrebåndet.
Pæren sættes på bagepapir eller smurt plade og bages i ovnen, ved 185°C i ca 20 min til pandekagen er sprød.
Serveres med friske brombær eller syltede kirsebær.