Pluk hyldens velsmagende blomster ved midsommer, når de står
i fuldt flor. Friter dem og server sammen med en jordbærpuré. Duft af sommer.
• Næringsstofferne, som findes i hyldeblomster, stimulerer
kroppens immunforsvar.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
# Råvarer til Hyldeblomster friterede
8-12 hyldeblomstklaser
F
RITUREDEJ:
200 g hvedemel
salt
¼ l mælk
2 æg
palmin til friteringen
flormelis
*
Fremgangsmåde:
1 Rusk blomsterklaserne så alle løse blomster falder af.
Fyld en skål med koldt vand og skyl blomsterne ved at dyppe
dem hurtigt i vandet.
Lad dem dryppe af i et dørslag.
2 Bland mel, salt og mælk til en jævning.
Del æggene i blommer og hvider og rør blommerne i dejen.
Pisk æggehviderne til stift skum og vend dem i.
3 Opvarm palminen i en gryde til ca. 170 °C.
Hold blomsterklaserne i stilken og dyp dem i dejen, en ad
gangen og friter, til de er gyldne.
Tag klaserne op med en hulske.
Klip den tykke stilk af og drys med flormelis.
Server straks, gerne med jordbærpuré.
Tips & råd
Serveringsforslag: Server 2-3 friterede klaser pr. person,
med en jordbær- eller abrikospuré. Det er også godt med vaniljeis eller
vaniljesauce til.
Hyldeblomstsaft er sund og læskende og i øvrigt god at
blande med hvidvin.
Skyl 30-40 hyldeblomstklaser og læg dem i en plastbøtte.
Bring 2 l vand i kog med 2,3 kg sukker og 500 g farin, til
sukkeret er smeltet.
Hæld blandingen over blomsterklaserne.
Skær 5 citroner i skiver og tilsæt dem sammen med 50 g
citronsyre og konserveringsmiddel efter pakningens anvisninger.
Dæk til og lad det trække i 5 døgn.
Rør rundt, si det og hæld det på rengjorte flasker.
PR. PORTION: Energi: Kcal 290 = kJ 1218
Kulhydrat 40 g Protein 10 g Fedt 10 g (31%) Fibre 2 g