(4 personer)
Nougatæg:
2 dl cremefraiche (38 %)
1 dl piskefløde
200 gram hvid chokolade
100 gram blød nougat
1 appelsin
1 stang vanilje.
Jordbærsorbet:
½ liter sukkervand (300 gram sukker i ½ liter vand)
250 gram friske jordbær
1 æggehvide
frisk frugt til pynt
1. Creme fraichen piskes op sammen med fløden og den revne appelsinskal.
Marven af vaniljestangen vendes i sammen med den smeltede chokolade og nougat'en, der er skåret i tern.
2. Sættes køligt i 3 timer.
3. Jordbærsorbet'en laves: bærrene blendes sammen med sukkervandet.
Saften af appelsinen samt æggehviden tilsættes.
Fryses til grød med piskning hver halve time.
Sæt i fryseren indtil 15 minutter før brug. .
4. Anrettes på en kold tallerken med friske frugter og frugtsauce.