4 dl (240 g) hvedemel
1 dl kokosmel
1 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
1 nip salt
125 g smør
½-1 dl mælk eller fløde
1 æggeblomme (gem æggehviden til at pensle med)
Fyld:
50 g smør
1,5 dl farin
1 revet æble
1 spsk stødt kanel
1 æggehvide
kokosmel og evt. mandelflager
sukker
Mel, kokos, bagepulver, kardemomme og salt blandes sammen i en skål.
Smuldr smørret i melblandingen.
Pisk mælk og æg sammen, og ælt dejen sammen, til den er glat og jævn.
Rul dejen til en lang pølse, og rul den lang og flad.
Rør smør, farin, æble og kanel sammen og læg det midt på dejen i en lang stribe.
Luk dejen omkring fyldet, og pres kanterne godt sammen.
Pensl med æggehvide, og drys med kokos og sukker.
Stil kanelstangen midt i en forvarmet ovn ved 200°C, og bag den i ca. 30 minutter.
Tips: Man kan også lade være med at drysse den med kokos og sukker og i stedet komme cnokoladeglasur på kagen, når den er afkølet.