ca. 6 personer
Ostespecier (45 stk)
150 g hvedemel (ca. 2 ½ dl)
¼ tsk fint salt
½ tsk groftkværnet peber
100 g koldt smør
100 g fintrevet, mellemlagret Danbo ost 45+ (25%)
Dressing:
1 spsk hindbærvineddike
1 spsk sukker
¼ tsk fint salt
2 spsk vindruekerneolie
2 spsk vand
Hindbærsalat:
1 ¼ l feldsalat i buketter (ca. 75 g)
200 g friske eller frosne, optøede hindbær
100 g mellemlagret Danbo ost 45+ (25%) i små tern
½ tsk groftkværnet peber
Bagetid: Ca. 10 min. ved 200°.
Specie er oprindeligt en betegnelse for en dansk mønt fra 1700-tallet. Senere er udtrykket også brugt om små, flade kager, der i form minder om mønter.
Ostespecier: Bland hvedemel, salt og peber i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt osten. Ælt dejen let sammen og tril den til en "pølse" (ca. 22 cm lang). Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Skær derefter "pølsen" i ca. ½ cm tykke skiver (ca. 45 stk). Læg ostespecierne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.
Dressing: Pisk eddike, sukker og salt sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Hindbærsalat: Anret på 1-2 fade en bund af feldsalat. Fordel herpå hindbær, ostetern og ca. halvdelen af ostespecierne. Drys med peber. Server dressingen i en skål ved siden af.
Tips: Ostespecierne er også velegnede til en velkomstdrink - serveret sammen med oliven og bladselleri. Den rå dej kan opbevares i køleskabet, trillet til en "pølse" og indpakket i alufolie, i 1-2 døgn. De bagte ostespecier kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 døgn.