1 liter sødmælk
125 g grødris
½ stang polynesisk vanilje
30 g sukker
3 dl piskefløde
ca. 50 g spanske afskallede mandler
Halvdelen af mælken bringes op til kogepunktet, risene tilsættes det og koges op.
Vaniljestangen flækkkes og kornene skrabes ud.
Vaniljekorn og -stang tilsættes sammen med sukker og resten af mælken og koger over svag varme i ca. 40-45 minutter, alt efter hvilke ris der benyttes.
Stilles til "modning" natten over et køligt sted evt. køleskab.
Mandlerne hakkes groft og vendes i massen.
Fløden piskes meget let og vendes forsigtigt i.
Serverers evt. med Passionsfrugt Ingefær Sauce eller Kirsebær Sauce.
Tips: "Der kan være vanvittig stor forskel på ris a la mande. En af grundende skyldes vaniljen. Køb altid din vanilje et sted, hvor du kan se at de sælger meget, så de ofte får frisk vanilje hjem.
Vanilje forkert opbevartet bliver hurtigt tørre og triste.