Æblekage er en supernem dessert, som altid vækker
begejstring hos både store og små. Hvis det skal gå hurtigt, kan du købe
færdiglavet æblemos, du blot skal lægge i lag med æblekagerasp og flødeskum. Du
kan også spare tid ved at undlade at skrælle æblerne, men blot skylle dem og
skære dem i tern.
Anret æblekagen i portionsglas, det gør desserten endnu mere
dekorativ. Enhver form for glas kan bruges, men sørg for, at der kan være
rigeligt i dem, så selv den sødeste tand kan blive tilfredsstillet.
4 personer. Arbejdstid: 30-45 min. Samlet tid: 3 timer.
# Ingredienser:
1 pose makroner
3 dl stout øl
5 dl piskefløde
16 æbler
1 vaniljestang
*
Stoutcreme:
Tag 20 makroner fra og knus de resterende makronerne fint i
en pose, hæld dem i en skål.
Hæld øllen ved makronerne og lad det trække i ca. 2 timer.
Pisk fløden og tag ca. 1-1½ dl fra til pynt.
Vend forsigtigt og lidt efter lidt 18 spsk. af makron/øl
massen i resten af flødeskummen.
Æblegrød:
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i både.
Halvér vaniljestangen.
Kom ½ dl vand i en gryde og tilsæt æblerne og
vaniljestangen.
Kog op under svag varme.
Lad æblerne småkoge i ca. ½ time til de er helt kogt ud til
en fin grød.
Lad æblegrøden køle af og stil den på køl.
Servering:
Knus de 20 hele makroner groft i en pose.
Anret desserten i dessertglas.
Først et lag makroner (ca. 1½ spsk.), derefter 1 spsk.
øl/makronmasse, 2 spsk. stoutcreme, 2 spsk. æblegrød.
Gentag med endnu et lag startende med de knuste makroner.
Top desserten af med et lag flødeskum og evt. resterende
makroner
OBS. Denne opskrift er beregnet til ca. 4 personer. Husk
derfor at omregne mængderne i opskriften, hvis du laver den til flere eller
færre personer.