4 mellemstore appelsiner
Creme:
1 dl cremefraiche 18%
1 æggeblomme
2 spsk sukker
2 spsk rosiner
4 spsk orangelikør portvin eller appelsinsaft
2 blade husblas
25 g grofthakkede mandler
1 ½ dl piskefløde
Pynt:
rå marcipan
røde cocktailbær
flormelis
Skær et låg af appelsinerne og udhul dem med en lille spids kniv eller
med en såkaldt grapefrugtkniv.
Skær appelsinkødet fra hinderne og skær det i små stykker.
Rør creme fraichen sammen med æggeblomme og sukker og bland
appelsinstykker i.
Ikke al appelsinvæden skal blandes i, så bliver cremen for flydende.
Læg rosinerne i blød i likør (portvin eller appelsinsaft) og læg
husblasen i koldt vand få minutter.
Smelt husblasen over vandbad og hæld den herefter i en tynd stråle i
cremefraiche-blandingen, mens der piskes.
Bland likør-rosinerne i sammen med grofthakkede mandler.
Pisk fløden til skum og vend den i.
Lad cremen blive halvstiv før den fordeles i appelsinerne.
Stil dem koldt, til cremen er helt stiv.
Form imens små marcipanblade.
Drys appelsinlågene med sigtet flormelis og læg marcipanblade herpå.
Pynt med et cocktailbær.
Læg låg på appelsinerne.