Sæt desserten på spidsen i form af frugtspid med dertil hørende
karamelfondue. Her er både ingredienser og opskrift på denne
super dessert.
4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 1 time 15
min.
# Ingredienser
Frugtspid:
1 ananas
1 bakke jordbær
1 bakke blåbær
1 pk grillpinde (Er grillspiddene af træ skal de lægges i
koldt vand 20 min før brug).
Karamelfondue
200 g hvid chokolade
100 ml piskefløde
1 knsp salt
*
Karamelliseret hvid chokolade:
Det er ingen hemmelighed, at vi elsker hvid chokolade.
Den er ren og skær vaniljemælket lykke, og så kan den
karamelliseres.
Præcis som chokolade er den karamelliserede hvide chokolade
flydende i varm tilstand og knasende solid, når den er afkølet.
Disse egenskaber giver et hav af søde muligheder.
Vigtigt! Brug en hvid chokolade af god kvalitet og med højt
indhold af kakaosmør!
Hak en ønsket portion hvid chokolade groft
Forvarm ovnen til 120 °C.
Kom chokoladen i et stort ovnfast fad og bag den i ca. 1
time.
Rør rundt i massen hver 10. minut.
Bliv ikke bekymret, når massen begynder at klumpe - Det skal
den.
Den vil karamellisere og blive flydende senere
Efter ca. 1 time er den karamelliserede hvide chokolade klar
til brug
Frugtspid:
Skræl og skær ananas i små stykker.
Kom frugtstykker og bær på træspid
Karamelfondue:
Kom chokolade og fløde i en skål og varm det op over
vandbad, indtil chokoladen er smeltet.
Tag skålen af varmen og si massen, så sukkerkorn fra den
karamelliserede chokolade sies fra.
Tilsæt havsalt og server den lune fondue sammen med friske
frugter på spid.