Logo

Frugtsalat med hyldeblomster

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frugtsalat med hyldeblomster

 

Det gælder om at nyde hyldeblomsterne i deres korte sæson, der som regel kun varer et par uger. Her får du en spændende opskrift

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid. 5 min. Køletid: min. 1 time

 

#

3 skærme hyldeblomster (eller 3 spsk tørrede hyldeblomster)

½ citron [øko]

120 g sukker

3 dl vand

250 g kirsebær

4 nektariner eller ferskner

500 g jordbær

 

Tilbehør:

vaniljeis eller flødeskum

*

Riv eller pluk blomsterne af hyldeblomstskærmene.

Kom dem i en gryde sammen med fintrevet citronskal, citronsaft, sukker og vand.

Giv det et opkog, og lad det simre i 5 min. - til sukkeret er helt opløst.

 

Rens og udsten kirsebærrene.

Vask nektarinerne, halver, udsten, og skær dem i både.

 

Bland frugten i en skål og si den varme hyldeblomstlage over.

Lad det afkøle.

 

Rens jordbærrene, tør dem grundigt, nip dem, og skær dem i halve eller kvarte.

Vend jordbærrene i salaten.

Server frugtsalaten med vaniljeis eller flødeskum.

 

Tips: Du kan også bruge andre frugter og bær som fx abrikoser, blommer, brombær, blåbær, hindbær, pærer, vindruer.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.099 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her