Logo

Den røde rubin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

til 5 personer:
5 små chokoladeskåle
100 g marcipanmasse
Cherry Brandy
100 g syltede kirsebær
100 g blød nougat
¼ portion vanilje-parfait (se opskrift: Grundopskrift på Vanille-parfait)
50 g knust hård nougat
Cherry Brandy-gele af:
1 dl vand
1 dl Cherry Brandy
6 g gelatine (3 blade)

Rør marcipanmassen med Cherry Brandy til en lind grød. Lavet kræmmerhus af pergamentpapir, klip et lille hul i spidsen og sprøjt en krans af marcipanmasse i bunden af hver chokoladeskål. Læg en skefuld kirsebær i midten og stænk med lidt Cherry Brandy. Anbring oven på kirsebærrene en lille skive blød nougat.
Fremstil den angivne portion vanilje-parfait og tilsæt inden flødeskummet den knuste, hårde nougat. Vend så forsigtigt flødeskummet i. Fyld chokoladeskålene næsten op til kanten med parfaitblandingen og stil dem derpå i fryseren.
Tag 1 dl vand, kog det op og skum for evt. urenheder. Tilsæt den udblødte gelatine og Cherry Brandy. Passer geleen gennem et rent klæde og lad den køle af.
Fyld chokoladeskålene op med den endnu flydende gele og dekorer ovenpå med en hel smuttet mandel. Sæt skålene tilbage i fryseren. Når geleen er stiv, er de klare til servering.

Hård nougat:
Den kan købes færdig i konfektureforretninger, men De kan også lave den selv:
125 g flormelis
25 g revne hasselnøddekerner eller mandler
1 knivspids natron (evt.)

Smelt sukkeret i en tør gryde eller på en pande. Tilsæt de revne nøddekerner og natron. Hæld massen ud på en smurt bage- eller marmorplade. Lad den køle af og knus den derpå. Hård nougat skal opbevares i en tør og lukket emballage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.849 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her