Der er smæk på smagen i den super-saftige dadelkage, der har fået hældt appelsin-karamelsauce over sig, mens den endnu var lun. Serveres med cremet sabayonne og blodappelsinfileter til.
175 g friske dadler, udstenede
1 tsk natron, strøget
1,5 dl kogende vand
30 g smør, stuetemperatur
1 æg
85 g hvedemel (ca. 1½ dl)
1 tsk natron, strøget
Sauce:
½ dl piskefløde fra Thise eller Naturmælk
50 g brun farin
1 blodappelsin, reven skal herfra
et lille nip fint salt
25 g smør, i små stykker
Sabayonne:
4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk rørsukker
½ dl blodappelsinsaft, friskpresset
8 dadler, skåret i mindre stykker
200 g frisk ananas, skåret i mindre stykker
2 blodappelsiner, skåret i fileter
bageform (ca 10x 40cm)
Varm ovnen op til 160ºC.
Blend dadler og den ene tsk natron, og tilsæt det kogende vand lidt efter lidt.
Pisk smør og sukker sammen.
Tilsæt ægget, og pisk, til sukkeret næsten holder op med at knase.
Bland hvedemel og den anden tsk natron (husk kun knap og strøget) sammen.
Vend det i smørblandingen, gerne drysset gennem en sigte, og vend dadelblandingen i til sidst.
Beklæd en bageform med bagepapir, fordel dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 25 min.
Sauce: Kom fløde og farin i en lille tykbundet gryde, og varm det op, til farinen er smeltet.
Lad blandingen køle lidt af, og pisk smør, appelsinskal og salt i.
Hæld saucen over den varme, færdigbagte kage.
Sabayonne: Pisk æggeblommer, sukker og appelsinsaft sammen i en skål over et varmt vandbad. Pisk konstant, til cremen er luftig.
Servér øjeblikkelig den varme og fyldige sabayonne sammen med dadler, ananas, blodappelsinfileter og en skive saftig dadelkage.