Crêpes
Suzette er pandekager der er flamberet i
appelsinsauce og Cointreau. Skønne pandekager til desserten. Servering til 4 personer på 45 min.
# Ingredienser
125 g hvedemel
3 spsk sukker
1 knsp salt
1 stang vanilje
3 æg
2½ dl mælk
1 dl øl eller hvidtøl
2 spsk smør til stegning
Sauce:
1 appelsin øko revet skal
2 appelsin saft af
1 appelsin fileterede skiver
1 dl Cointreau
45 g sukker
45 g smør
50 g hakkede smuttede mandler
vaniljeis
*
Crêpes
Pisk alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser og lad derefter
gerne dejen hvile i 30 minutter.
Smelt lidt smør på en pande, og når panden er godt varm,
steges de tynde pandekager på begge sider til de er lysebrune.
Sæt dem til side på en tallerken, mens appelsinsaucen
tilberedes.
Appelsinsauce:
Kom sukkeret på en pande og skrue op for lidt over middelhøj varme.
Lad sukkeret smelte og tilsæt derefter smør, mandler og
appelsinskal.
Det bruser op og skal lige røres sammen hurtigt med en
paletkniv.
Sørg for at emhætte er slukket og pas godt på ved næste
step!
Hæld Grand Marnier på panden, sæt ild til – det giver høje flammer.
Hæld appelsinsaften over flammerne, så slukkes de og der
slukkes for varmen.
Fold tynde crepes pandekager til trekanter, som vendes i
appelsinsauce på panden og derefter anrettes på tallerkener og serveres med en
kugle god vaniljeis til.