Crêpes suzette er en rigtig retro-dessert, som fortjener at
blive fundet frem fra glemmebogen. Dejen bliver lavet med fløde for at gøre
pandekagerne ekstra bløde og lækre.
Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid (4 pers.)
# Ingredienser
Crêpes:
100 g hvedemel
1 spsk sukker
½ tsk salt
2 æg
2½ dl piskefløde
reven skal af ½ citron
50 g smør
Appelsinsauce:
saft af 2 appelsiner, ca. 1 dl
reven skal af 1 økologisk appelsin
100 g smør
75 g sukker
½ dl Grand Marnier
25 g mandelflager
*
Kom hvedemel, sukker og salt i en skål.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Rør dejen lind med fløden, og tilsæt citronskal.
Lad dejen hvile ca. ½ time.
Smelt smørret på en varm pande med slip let-belægning.
Bag pandekagerne på hver side, til de er gyldne.
Du skal bruge 8 pandekager i alt.
Kom appelsinsaft, appelsinskal, smør og sukker i en gryde.
Kog op, og sænk varmen.
Lad saucen simre ved svag varme i ca. 10 min., til den har
en sirupslignende konsistens.
Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande.
Fold pandekagerne i kvarte, og læg dem i en stor pande.
De må gerne ligge over hinanden.
Hæld den varme sirupssauce over, og varm dem ved svag varme
i ca. 3 min.
Tilsæt Grand Marnier, og sæt ild til, for at flambere dem.
Drys med mandelflager, og server straks.