25 g gær eller 6 g tørgær
2 ½ dl lunkent vand
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
350 g hårdt hvedemel
Fyld:
275 g flødeost
200 g chokolade fløde eller let bitter
65 g ristede hasselnødder
65 g kandiserede citrusskaller
Majsmel
25 g smeltet smør
lidt sukker
Udrør den friske gær i det lunkne vand (35ºC)
Tørgær tilsættes sammen med melet.
Rør olie og salt i og rør melet i lidt ad gangen, så meget dejen kan
absorberer.
Saml dejen i en kugle, læg den på en meldrysset flade og ælt den i 12-15 minutter til den er blank og smidig.
Læg dejen i en oliesmurt skål og vend dejkuglen så den bliver helt dækket af olie.
Dæk skålen til med plastfilm og sæt dejen til hævning et varmt sted i 1
½-2 timer, til den har fået dobbelt størrelse.
Lav fyldet mens dejen hæver:
Kom flødeosten i en skål.
Hak chokolade og nødder i småstykker og kom dem i skålen sammen med de kandiserede citrusskaller.
Bland alt godt.
Del den færdige dej i 5 lige store portioner og udrul hver portion til en 18 cm cirkel.
Læg en femtedel af flødeblandingen på den ene halvdel af hver dejcirkel.
Fugt cirklernes kanter med vand og fold dem sammen til halvcirkler.
Pres kanterne godt til.
Læg de klargjorte calzoni på bageplader drysses let med majsmel.
Pensl dem med smeltet smør og drys dem med lidt sukker.
Bag de fem calzoni i en forvarmet ovn ved 240ºC i 15 minutter, til de er
sprøde og gyldne.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle let og server.