Frugten bør ligge i amarettolagen i mindst 30 min.
3 past. æggeblommer
3 past. æggehvider
3 dl piskefløde
200 g friskost, fx Philadelphia
2 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
6 digestive kiks eller cookies
1,5 dl jordbærsyltetøj
Jordbær i amaretto:
1 dl sukker
1,5 dl vand
4 cl amaretto
1 usprøjtet lime, fintrevet skal og saft
1 liter jordbær
1 båd vandmelon (ca 600 g)
Pisk æggehviderne til et fast skum.
Pisk fløden til flødeskum.
Bland ost, æggeblommer, sukker og vaniljesukker.
Vend flødeskummet i ostecremen, og vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i.
Knus kiksene groft.
Blend jordbærsyltetøjet glat med en stavblender.
Bland iscremen med kiksesmulderet og jordbærsyltetøjet i en skål.
Frys isen mindst 6 timer.
Kog sukker og vand op, og tag gryden af varmen.
Tilsæt amaretto, limeskal og -saft.
Rens jordbærrene, og skær dem i skiver.
Skær vandmelonen i mindre stykker, og fjern de fleste af kernerne.
Læg jordbær og vandmelon i lagen, og bland godt.
Lad stå køligt ca 30 min. før servering.
Anret isen i portionsskåle, og server med frugtsalaten.
Pynt med hele jordbær og evt. skovjordbær