En lækker chokoladedessert med et strejf af appelsin - det er
en let og festlig dessert - og så smager den himmelsk.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 5 min. Ikke fryse-egnet. 3-4 personer
#
125 g mørk chokolade
1 pasteuriseret æg (½
dl)
2 spsk sukker
1 usprøjtet appelsin
1 dl mælk
evt. 1 spsk
appelsinlikør
Pynt: piskefløde
*
Sauter skalotteløg
og hvidløg bløde i en stor gryde med smør.
Krydr med salt og
peber og hæld vin eller vand ved.
Giv det et opkog og
læg muslingerne i gryden.
Lad dem dampe under
låg til de åbner sig ca. 5-8 min.
Tilsæt hakket
persille og server i dybe skåle med citronbåde, fritter og sauce.
Hak chokoladen
groft.
Pisk ægget sammen
med sukker, fintrevet appelsinskal og appelsinsaft (½ dl).
Varm mælken op til
lige under kogepunktet.
Tag gryden af varmen
og smelt chokoladen i mælken.
Pisk chokolademælken
i æggecremen og tilsæt evt. likør.
Fordel cremen i 3-4
små glas og stil dem koldt indtil servering.
Pynt evt. med
flødeskum ved servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin