(Til 4 personer)
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
2 tsk vanilje
1 æg
1-2 spsk vand
3-4 æbler skåret i tern
2 dl rosiner
1 spsk sukker
1 tsk kanel
1 æg
250 ml Cremefine til Piskning
Smuldr smørret i melet og tilsæt sukker og vanilje.
Saml dejen med æg og vand og lad den hvile i køleskab i en times tid.
Vend æbler, rosiner, sukker og kanel sammen i en skål.
Del dejen i to og rul ud, så de passer i en tærteform (ca 22-24 cm i diameter).
Beklæd tærteformen med den ene del dej og tryk den godt op i kanten.
Fordel æblefyldet og læg den anden del dej over som låg.
Tryk godt sammen i kanten og pensl med det sammenpiskede æg.
Bag i en 200°C varm ovn i ca 35 min.
Pisk Cremefine til Piskning til skum og server det til den lune æbletærte.