Æbleskiver som i de gamle dage anno 1785. Opskrift på
perfekte runde lækre og luftige hjemmelavede æbleskiver tilberedt i en klassisk
æbleskivepande - få opskriften her.
Det er let.
# Ingredienser
3 æbler
1 dl hyldeblomstsaft
3 spsk sukker
150 g hvedemel
4 æggeblommer
rosenvand
1 dl mælk
2 æggehvider
smør til stegning.
* Tilberedning
Store æbler skrælles, og kernehuset stikkes ud.
Skæres i fingertykke skiver og lægges på et fad.
Der hældes lidt saft og sukker på dem, og det trækker i 2
timer.
En dej laves af mel, æggeblommer, sukker, rosenvand og mælk.
Alt dette røres sammen til en jævn pandekagedej.
Æggehvider piskes til et stift skum og blandes i dejen.
Æbleskiverne vendes i denne dej, bages i smør på en
æbleskivepande og serveres lune.
INFO: Æbleskiver er en dansk delikatesse hovedsageligt
bestående af pandekagedej, der i en æbleskivepande er bagt i kugleform.
En æbleskivepande eller et æbleskivejern er en særlig pande
til stegning af æbleskiver. Den har et antal halvkugleformede fordybninger.
Fordybningerne i den opvarmede pande smøres normalt med smør hvorefter den
flydende æbleskivedej hældes i.
Æbleskiver nydes lune, normalt med flormelis og syltetøj og
evt. et glas gløgg eller kaffe.