Til 4 personer
Ca. 1 kg æbler
150 g sukker (knap 2 dl)
4 dl fløde
1 stang vanilje
4 blade husblas
4 æggeblommer
Endvidere: 2 ½ dl piskefløde
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker uden kernehus.
Kom dem i en gryde med lidt vand og kog dem til mos under låg.
Rør halvdelen af sukkeret i.
Flødecreme: Læg husblasen i koldt vand i 5 minutter.
Bring fløden i kog med den flækkede vainilje.
Pisk æggeblommer og resten af sukkeret godt sammen.
Kom den koghede fløde i æggene mens der piskes.
Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet mens der piskes (endelig ikke koge, så skiller cremen).
Tag gryden fra varmen.
Knug husblasen fri for væde og kom den i den varme creme - den smelter med det samme.
Lad cremen svale af.
Hæld den kolde creme over æblerne og fordel flødeskum på.