Láminas de manzana y vanilla con jugo helada
Æbleconfit:
300 g Granny Smith æble
600 g vand
50 g sukker
½ stang vanilje
80g æblelikør
Kokosis:
300 g mælk (så fed som muligt)
50 g mælkepulver
400 g kokosmælk
100 g kokossaft
150 g piskefløde
1 spsk rom
Æbleruller:
Granny Smith æbler
Sukkerlage 30°: Kog en sirup op på 1 liter vand og 600 g sukker.
Romgranité:
500 g mineralvand
100 g sukker
70 g rom
Æblekrystaller:
Granny Smith æbler
Sukkerlage 30°: Kog en sirup op på 1 liter vand og 600 g sukker.
1 citron
Myntegelatine:
90 g mynteblade. 400 g appelsinsaft. 400 g grapesaft . 200 glimesaft. l kg vand. 200 g sukker. 3 blade husblas
Æbleconfit: Skræl æblerne og skær dem i bittesmå tern (brunoise).
Kag vand, sukker og vaniljestang op, læg æbleternene i og pocher dem ved meget svag varme i 2 minutter, til æblerne får en smuk lys farve. Tilsæt likøren og stil confitten på køl.
Kokosis: varm mælk og mælkepulver op til kogepunktet.
Hæld den varme masse over kokossaft og kokosmælk.
Stil på køl.
Rør rommen i den kolde creme og kør den på ismaskinen.
Æbleruller: skræl æblerne og skær dem i ultratynde rondeller.
Kag dem 3 minutter i en sukkerlage, der holder 30°, og lad dryppe af.
Bred rondellerne ud, læg æbleconfit'en på og rul sammen.
Romgranité: Bland alle ingredienser og frys massen.
Når granitéen tages ud af fryseren, hakkes den groft med en gaffel til små iskrystaller.
Æblekrystaller: Skær æblerne i ultratynde rondeller og pocher dem i sukkerlage tilsat et par dråber citronsaft.
Læg æblerondellerne på bagepapir på en bagerist og tør dem i ovnen ved 60º i 5-6 timer, til de er helt sprøde.
Myntegelatine: Kog alle safter, vand og sukker op i en gryde, tag gryden af blusset og læg myntebladene i.
Lad trække i 15 minutter på et køligt sted.
Si saften og tilsæt de udblødte blade husblas.
Stil på køl.
Anretning: Fordel romgranitéen i bunden af tallerkenen.
Sæt en æblerulle på og ske en kugle kokosis op ved siden af.
Tegn en ring med myntegelatine eller sæt små "punktummer".
Slut af med et par supersprøde æblekrystaller i toppen.