Oksekødssuppe
5 løg
smør eller margarine
250 g okseinderlår
salt og peber
½ tsk rosmarin
½ selleri
2 gulerødder
4 kartofler
1,5 l Grundsuppe - se Tillæg eller 3 bouillonterninger
persille, grofthakket
Tilbehør: flute
*
Hak løgene groft og svits dem i 3-4 spsk smør eller margarine.
Tilsæt kødet, der er delt i små terninger, og brun det kraftigt.
Drys med salt, peber og rosmarin og tilsæt grønsagerne, der er revet groft på råkostjernet.
Spæd med grundsuppe eller med 1,5 l kogende vand, tilsat bouillonterninger, og lad suppen koge sagte i ½ time.
Smag om nødvendigt til med mere peber og drys med hakket persille.
Server flute til suppen.
Ostefyldt julesalat
1 stor julesalat
2 spsk smør
3 spsk blåskimmel eller brie ost
2 spsk flødeost
radiser eller reven ræddike
Tilbehør: pumpernickel
*
Tag de 8-10 største blade af julesalaten fra og hak resten.
Rør smør, ost og flødeost sammen og tilsæt den hakkede julesalat.
Fyld massen i de store blade og pynt med striber af radiseskiver eller reven ræddike. Server pumpernickel til.