Efter julens store middage er det skønt med sund aftensmad,
som både små og store holder af. Til dessert en lækker mousse med appelsin og
marcipan måske har du lidt marcipan tilovers fra jul.
Fyldte kødboller med
tomatsauce
Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca. 40 min. Fryseegnet
uden tilbehør. 4 personer
#
500 g hakket oksekød
2 tsk salt og friskkværnet peber
2 tsk stødt paprika
2 dl kogte ris
1 dl rosiner
½ liter tyk tomatsauce
Gnavegrønt:
2-3 gulerødder
⅓ agurk
2-3 stilke bladselleri
Tilbehør:
pasta eller brød
bredbladet persille
*
Ælt kødet sammen med krydderier, ris og rosiner.
Hæld varm tomatsauce i et ovnfast fad.
Form ca. 12 kødboller af farsen og læg dem i fadet.
Dæk fadet til og sæt det i ovnen ved 175 °C i ca. 40 min.,
eller til kødbollerne er gennemvarmede.
Skræl gulerødderne og rens agurk og bladselleri.
Skær grønsagerne i stænger og læg dem evt. i en skål isvand,
så de bliver ekstra sprøde.
Server kødboller i tomat med gnavegrønt, pasta eller brød.
Pynt med persilleblade.
Marcipanmousse
Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 2 timer 4 personer
#
2 blade husblas
2 spsk citronsaft
1 økologisk appelsin
75 g rå ren marcipan
1½ dl piskefløde
3 æg
50 g sukker
½ stang vanilje
Tilbehør:
appelsinskiver eller syltede kirsebær
*
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Knug vandet ud.
Kom udblødt husblas og citronsaft i en skål og smelt den
over et kogende vandbad.
Tag den af varmen.
Vask appelsinen og riv skallen fint.
Riv marcipanen groft. Pisk fløden til blødt skum.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en tyk og luftig creme
5-10 min. med en håndmikser.
Tilsæt appelsinskal og rør den let afkølede husblas i
æggeskummet.
Vend straks marcipan og flødeskum i med en dejskraber og
fordel moussen i portionsglas.
Sæt dem i køleskabet i ca. 2 timer, så marcipanmoussen
stivner.
Server med appelsinskiver eller syltede kirsebær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin