En let forret med sunde tendenser
Tilberedningstid ialt: 10 min. Arbejdstid ialt: 10 min
3 avocado
½ spsk citronsaft
Dressing:
1 dl cremefraiche 18%
½ spsk tomatpuré
¼ tsk sukker
½ tsk salt
1 knivspids peber
100 g rejer
Pynt: 1 bundt frisk dild
A. Flæk avocadoerne på langs og tag stenene ud.
Dryp frugterne med citronsaft.
B. Bland cremefraiche med tomatpuré og smag til med sukker, salt og peber.
Fordel dressingen i avocadoerne og herpå rejerne.
Pynt med dildkviste og server dem afkølet.
Hertil kan serveres ristet brød med smør samt grøn salat. Avocado er en fed spise, men det er til gengæld sundt fedt som indeholder både omega 6 og omega 3 fedtsyrer.
Tips: Du kan lave dressingen dagen før, men avocado skal flækkes kort før serveringen, ellers bliver de nemlig misfarvede (brune). Når de skal dryppes med citronsaft ser de friske ud lidt længere.
Pr. portion: 11% protein. 63% fedt, 26% kulh. 1112 kj
--
Quesadillas med kylling
Tilberedningstid ialt: 45 min. Arbejdstid ialt: 45 min
Fyld:
600 g kogt kylling
1 tsk salt
½ tsk peber
1 løg
3 spsk olie
2 fed hvidløg
150 g mozzarella 30+
8 tortillas
2 lime
A. Skær det kogte kyllingekød i fine strimler.
B. Svits det hakkede løg på en pande i olie.
Tilsæt efter ca. 5 min. finthakket hvidløg og svits det.
Kom løg og hvidløg i en skål og tilsæt kylling og mozzarella.
C. Læg en tortilla klar på et skærebræt.
Placér ca. 1 dl af kyllingeblandigen på den ene halvdel af tortillaen og fold den anden halvdel hen over, således at der dannes en "halvmåne".
Pres kanterne af halvmånen godt sammen. Gentag for alle tortillaerne.
Halvmånerne hedder quesadillas.
D. Steg nu hver quesadilla på en grillpande over moderat varme.
Der skal vendes undervejs, og quesadillaen er færdige når osten i fyldet er smeltet.
E. Skær limefrugter i kvarte.
Servér de nylavede quesadillas med en limebåd på hver.
Server salsa som tilbehør.
Pr. portion: 26% protein. 37% fedt, 37% kulh. 2555 kj