Logo

Andebryst med sommergrønt og klassisk, dansk frugtgrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andebryst med sommergrønt og klassisk, dansk frugtgrød

 

Når man elsker and, skal den ikke kun spises Mortens- og juleaften. På denne tid af året er det lækkert at servere and sammen med sommerens friske grønsager. Desserten er en klassisk, dansk frugtgrød.

Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: 20 min. Kødet er fryse-egnet, hvis det ikke er optøet. (4 personer)

 

#

3-4 stk berberi-andebryst (ca. 800 g)

2 spsk rødvinseddike

salt og friskkværnet peber

 

Grønsager:

1 spsk smør

1 dl vand

1 bdt nye gulerødder (stykker på 3-4 cm)

1 bdt forårsløg eller 4 nye porrer (stykker på 3-4 cm)

500 g frisk spinat

 

Tilbehør: kartofler

*

Rids skindet på andebrysterne i rudemønster, men undgå at ridse i selve kødet.

Krydr med peber.

Steg brystet med skind siden nedad på en pande ved svag varme i ca. 15 min.

Vend og steg med kødsiden nedad i ca. 15 min., til kødet er svagt rosa eller gennemstegt (alt efter smag).

Krydr med salt og lad kødet hvile i ca. 10 min.

 

GRØNSAGER: Smelt smør i en rummelig gryde, tilsæt vand og gulerødder og damp 3 min. under låg.

Tilsæt forårsløg eller porrer og damp 2-3 min. mere.

Tilsæt spinaten i så kort tid, at den blot falder sammen.

Smag til med salt og peber.

Skær kødet i skrå skiver fra den spidse ende.

Fjern halvdelen af pandefedtet.

Varm resten op sammen med rødvinseddike og dryp det over kødet.

Giv friskkogte kartofler til.

 

Andebryst med sommergrønt og klassisk, dansk frugtgrød

 

Jordbærrabarbergrød med marcipanflødeskum

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10 min. Fryse-egnet. (4 personer)

 

#

400 g rabarberstilke (uden blade)

400 g jordbær

2 dl vand

150 g sukker

1 vaniljestang

3 spsk kartoffelmel

1 dl vand

 

Tilbehør:

1½ dl piskefløde

50 g ren, rå marcipan

*

 

Skær bladet og lidt af foden af rabarberstilkene og skyl dem i koldt vand.

Skær dem ud i tynde skiver på ca. 2 mm (evt. på skrå).

Skyl jordbærrene, pil dem og skær evt. store bær i mindre stykker.

Kom frugten i en gryde med vand, sukker og den flækkede vaniljestang.

Kog det ved svag varme ca. 5 min., til frugten er mør.

Rør kartoffelmel ud i koldt vand.

Træk gryden af varmen og rør jævningen i.

Hæld grøden i en skål til afkøling og drys evt. overfladen med en smule sukker.

Pisk fløden til blødt skum.

Riv marcipanen på et rivejern og vend den i flødeskummet.

Server til den afkølede grød.

 

Andebryst med sommergrønt og klassisk, dansk frugtgrød

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.960 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her