Billede venligst indsendt af Maja S. Andersen
# Ingredienser
200 g hvedemel
125 g smør eller margarine
200 g sukker
2 æg
1½ tsk bagepulver
1 dl mælk
Fyld:
2-3 store æbler
kanel
sukker
*
Tilberedning
Fedtstoffet blødgøres og røres sammen med sukkeret,
hvorefter æggene tilsættes et ad gangen.
Hvedemel, hvori bagepulveret er sigtet, tilsættes sammen med mælken og det hele
røres til en ensartet masse.
Halvdelen af dejen fyldes i en smurt og melet springform (ca. 24cm i diameter),
og et lag tynde æbleskiver, som er vendt i kanelsukker, lægges på.
Resten af dejen hældes henover og derefter anbringes der flere æblestykker med
kanelsukker ovenpå.
Bages på ovnens nederste rille ved 180 °C (svag varme) i ca 45 min.
Kages tages ud af formen når den er lidt afkølet og sættes til afkøling på en
bagerist.