Logo

Marcipankugler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marcipankugler

 

Tril dine egne Mozartkugler, kirsebærkugler og marcipankugler med hvid chokolade og lakrids.

 

Klassiske mozartkugler

Arbejdstid: 45 min. 10 stk.

#

150 g marcipan

50 g blød nougat

100 g mørk chokolade

evt. lidt "guldstøv" (købes hos bl.a. specialkøbmanden.dk)

*

 

Skær marcipanen i 10 lige store skiver, og læg et stykke nougat på hver skive.

Luk marcipanen omkring nougaten, og form til kugler.

Stil dem koldt.

 

Temperer chokoladen (se TIPS).

Dyp kuglerne i chokoladen, dryp af og læg dem på et stykke bagepapir.

Pynt evt. med lidt guldstøv, og stil dem til afkøling et tørt og køligt sted bedste temperatur er 15 °C og altså ikke i køleskab.

 

KIRSEBÆRKUGLER: Erstat den bløde nougat med amarena-kirsebær, og ælt 1 spsk kirsebærsaft eller kirsebærlikør i marcipanen. Læg et afdryppet bær på hver skive marcipan og fortsæt som i opskriften.

 

TIPS: Erstat evt citronskal med appelsinskal.

 

TEMPERERING AF CHOKOLADE:

Smelt % af den hakkede chokolade i en skål over vandbad og pas på, at chokoladen ikke bliver mere end 50 °C varm (hvid og lys chokolade maks. 40 °C).

Tag skålen op, tilsæt den sidste fjerdel af chokoladen og lad det smelte.

Afkøl under omrøring til 28 °C (stil evt. skålen i et koldt vandbad), og varm så stille op igen til 31 °C. Så er chokoladen klar til brug.

 

Marcipankugler med lakrids og hvid chokolade

Arbejdstid: 45 min. 10 stk.

#

200 g marcipan

1 økologisk citron

1 tsk lakridspulver

100 g hvid chokolade

lakridspulver

*

 

Ælt marcipanen sammen med fintrevet citronskal og lakridspulver.

Tril den til en pølse, del den i 10 lige store stykker, og form dem til kugler.

Stil dem koldt.

 

Hak den hvide chokolade groft, og smelt den i en skål over vandbad.

 

Dyp kuglerne i hvid chokolade, dryp af og læg dem på et stykke bagepapir.

Drys med lakridspulver, og stil dem til afkøling et tørt og køligt sted - ikke i køleskab.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.142 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her