En friskbagt kringle
smager vidunderligt til en kop kaffe eller te her er fyldet friske æbler
krydret med allehånde.
1 kringle/ca. 15
stykker Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: ca. 45 min. Fryseegnet.
#
Dej:
200 g koldt smør
300 g hvedemel
25 g gær
2 spsk vand
1 spsk sukker
2 æg
Fyld:
3 æbler, 350 g
1 spsk kartoffelmel
½ tsk stødt allehånde
50 g blødt smør
50 g sukker
Pynt:
1 æg
75 g
hasselnøddeflager
*
SMULDR smørret i
melet, evt. i en foodprocessor.
Rør gæren ud i vand
med sukker, tilsæt æg, og rør blandingen i mel blandingen.
Ælt dejen, til den
hænger sammen.
RUL dejen ud på
bagepapir i et aflangt stykke på 15 cm's bredde og ½ cm's tykkelse.
BLAND små stykker
skrællet æble med kartoffelmel og allehånde.
Bland sammen med
blødt smør og sukker.
LÆG fyldet ned langs
midten af dejen, og fold siderne op om fyldet.
LAD kringlen hæve i
30 min, pensl med sammenpisket æg, og drys med nøddeflager.
BAG kringlen i ca.
40 min. ved 200 °C. Nyd den lun.
TIPS: Kringlen kan
lunes i ovnen eller på brødristeren, hvis den er blevet kold eller har været
frossen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin