Bag selv
kransekagetårn og -konfekt til nytårsaften. Kvaliteten af marcipan og mandler
gør hele forskellen fra et ordinært stykke kransekage til det sublime.
8-10 personer. Arbejdstid:
1 time. Bagetid: ca. 2 x 10 min.
#
750 g ren rå
marcipan
200 g sukker
½-1 dl æggehvider
2 spsk flormelis
mørk chokolade
Glasur:
125 g flormelis
½ dl æggehvide
Pynt til konfekt:
hele mandler eller
hasselnødder
røde cocktailbær
flag og nytårs pynt
*
Riv marcipanen groft
på et rivejern.
Ælt marcipan sammen
med sukker og æggehvide.
Rul dejen i
flormelis til fingertykke stænger i forskellige længder: 8 cm, 12 cm, 16 cm, 20
cm, 24 cm, 28 cm, 32 cm og en kugle til toppen.
Form stængerne til
kranse på bageplader med bagepapir.
Dyp fingrene i en
skål med koldt vand, og tryk stængerne let, så de får form som en tagryg.
Resten af dejen kan
formes til konfektstykker, og bages med hele nøddekerner eller cocktailbær.
Bag kagerne i ovnen
ved 225 °C i 8-10 min., til de er lysebrune og stadig er bløde i midten.
Afkøl på en rist.
Rør glasuren sammen
til en tyktflydende masse, og hæld den i en lille frysepose eller
engangssprøjtepose.
Klip et lille hul i
hjørnet af posen, og sprøjt glasuren på kransekagerne i zigzagmønster.
Lad glasuren tørre.
Læg den største ring
nederst på et fad, derefter den næststørste osv., til kransene danner en kegle.
Du kan evt. pensle bunden af kranse kagerne med smeltet chokolade (som
klister), inden du lægger dem sammen.
Pynt kagen med flag
og nytårspynt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin