Logo

Kransekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kransekage 


Bag selv kransekagetårn og -konfekt til nytårsaften. Kvaliteten af marcipan og mandler gør hele forskellen fra et ordinært stykke kransekage til det sublime.

8-10 personer. Arbejdstid: 1 time. Bagetid: ca. 2 x 10 min.

 

#

750 g ren rå marcipan

200 g sukker

½-1 dl æggehvider

2 spsk flormelis

mørk chokolade

 

Glasur:

125 g flormelis

½ dl æggehvide

 

Pynt til konfekt:

hele mandler eller hasselnødder

røde cocktailbær

flag og nytårs pynt

*

 

Riv marcipanen groft på et rivejern.

Ælt marcipan sammen med sukker og æggehvide.

Rul dejen i flormelis til fingertykke stænger i forskellige længder: 8 cm, 12 cm, 16 cm, 20 cm, 24 cm, 28 cm, 32 cm og en kugle til toppen.

 

Form stængerne til kranse på bageplader med bagepapir.

Dyp fingrene i en skål med koldt vand, og tryk stængerne let, så de får form som en tagryg.

Resten af dejen kan formes til konfektstykker, og bages med hele nøddekerner eller cocktailbær.

 

Bag kagerne i ovnen ved 225 °C i 8-10 min., til de er lysebrune og stadig er bløde i midten.

Afkøl på en rist.

 

Rør glasuren sammen til en tyktflydende masse, og hæld den i en lille frysepose eller engangssprøjtepose.

Klip et lille hul i hjørnet af posen, og sprøjt glasuren på kransekagerne i zigzagmønster.

Lad glasuren tørre.

 

Læg den største ring nederst på et fad, derefter den næststørste osv., til kransene danner en kegle. Du kan evt. pensle bunden af kranse kagerne med smeltet chokolade (som klister), inden du lægger dem sammen.

 

Pynt kagen med flag og nytårspynt.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.842 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her