Billede indsendt af Charlotte Jensen
Opskriften giver 20-25 stk dejlige gadedrenge
# Ingredienser75 g hasselnødder,
malede 200 g hvedemel
100 g sukker
1 tsk vaniljesukker
125 g margarine
1 æggeblomme
Fyld:
75 g blød nougat
25 g smør
25 g flormelis
Pynt:
sigtet flormelis eller glasur af:
75 g flormelis
ca. 1-2 spsk stærk kaffe eller vand
lidt hakkede hasselnødder
* Tilberedning
Bland nøddemel, hvedemel, sukker og vanilje. Smuldr margarinen i, til det bliver grynet.
Saml hurtigt dejen med æggeblomme. Sæt dejen på køl 1 times tid.
Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse på et melet bord. Udstik i 6 cm runde kager.
Udstik et ca. 2 cm hul i halvdelen. Sæt kagerne på hver sin plade med bagepapir.
Bag ved ca. 200º i ca. 12 min. for dem uden hul og i ca. 9 min. for dem med hul.
Afkøl på bagerist.
Fyld:
Smelt nougaten halvt. Rør den cremet med smør og sukker.
Smør nougatfyld på kagerne uden hul.
Drys flormelis eller læg glasur og hakkede hasselnødder på de andre.
Læg kagerne sammen.